Follow Dashboard

Credits Section

Skin by: OhhAeen
Blog owner: Yayamongekss
Another credits.

muhammad airiel hakimi
Thursday, 21 March 2013 | 20:10 | 0 comments

Assalamualaikum w.b.t...

inilah die anugerah yang diberikan dari allah s.w.t... Muhammad Airiel Hakimi bin Muhamad Azamirul Fazlil... =) comelkan.. lets share waktu-waktu kedatangan Airiel ke dunia ini...

6 March, 2013... Pagi tu hubby pegi keje macam biase... and aku pon buat keje rumah macam biase.. suddenly rase macam nak 'membuang' kan... so dengan pantasnya aku ke toilet... and guess what...!!!! dah ade tanda untuk aku melahirkan... da keluar darah sedikit.. and lepas je aku nampak tanda tu, perut aku tetibe sakit yang amat... dari nak 'membuang' terus xjadi nak 'membuang'.. jadi takut terus... aku pon call husband.. gtau die perut aku da sakit... husband da risau da,sebab die gah wat kje.. die nak call ambulans lah,suruh kawan die datang anta aku g hospital la..ape r.. hahaha.. tapi aku cool jer... aku cakap aku nak tunggu die balik... so die janji die nak wat kje lelaju... 

sementara nak tgu hubby balik, aku sempat mandi n makan.. then aku ambil wudu' and solat zuhur macam biase... aku capai quran dan yassin.. aku baca sampai abis... bila aku mule membaca al-quran,perut aku sakit semula.. lepas tu hilang.... then datang lagi sakitnya.. then hilang semula.. huhuhuhu... macam main-main kan.. but itulah yag terjadi...

Aku call mama.. then mama terus datang kl... tapi mama kate petang nanti lepas hubby balik terus ke hospital... aku pon oke jerk... then hubby balik, aku siap2 terus ke hospital.. bile kat hospital..doktor check punye check.. doktor kate jalan baru bukak 2cm.. so die suruh aku balik dulu... oke.. yang bestnye.. aku xbalik umah rest pon,aku g tbs amik mama.. then leh jenjalan kat tesco lagi.. g cari kasut untuk mama ape semua.. sumpah lawak la that time.. hahahaha.. tengah2 cari kasut tetibe perut sakit lak an..kakakkaka...

then sampai umah mama suruh mandi and makan banyak2... perut tetibe sakit yang amat... 5minit sekali sakit.. da xxleh nak tahan langsung.. terus pegi hospital..doktor check da bukak 4cm.. so terus dihantar ke labor room... dalam labor room tu aku sorang-sorang jerk.. mulenyer dorang xnak bagi husband aku masuk sebab dorang kate baru bukak 4cm... tapi bile dorang tengok aku da meroyan atas katil labor room tu.. dorang laju panggil laki aku masuk untuk tenangkan aku.. tapi waktu tu..panggil la ape pon.. xkan dapat tenangkan aku,sbab sakit nak bersalin tu cuma tuhan je yang tahu... orang yang da pernah bersalin tu insyaallah akan ingat balik macam mane sakitnyer.. huhuhu..

bayangkanlah..... aku masuk labor room kul10 malam.. then doktor kate 1jam akan bukak 1cm.. nak kene tunggu lagi 6cm.. 6jam wei kene tgu...subhanallah..!!!!! husband aku kate waktu aku tengah sakit tu die risau giler.. sebab die kate aku menahan sakit tu smpai mata aku terbukak besar sangat-sangat.. die kate macam nak terkeluar da mate aku tu... then doktor datang nak pecahkan air ketuban.. nak bagi jalan bukak cepat n baby terus keluar... lepas air ketuban dipecahkan.. ya allah..sakit yang mula2 tadi da rasenyer diganda2kan da.... sakitnyer tuhan je yang tahu... then setiap 1jam doktor akan datang check jalan... aku ni pulak da bersilat + berkungfu da atas katil tu.. hahahaha.. doktor kate jangan duduk aku duduk.. smpai jalan bengkak n baby xle nak ke jalan... herm.... tapi nak wat cmne.. bile duduk je rase elok.. huhuhuhu...

7 March,2013..... tibe la saat yang ditunggu-tunggu... kul5pagi sister masuk and sediakan semua barang-barang untuk menyambut bayi... aku pon mereadykan diri... huhuhuhu... tetibe sister tu cakap.. 'hurm.. tunggu sekejap lah...jap lagi la baru awak ready kan diri yerk..' perghhh...!!!!!!!! tuhan je tau ape aku rase... then kul5.15pagi dorang masuk lagi.. tetibe aku bukak mate, da ade doktor, sister,staff nurse and 2orang doktor pelatih... dorang letak besi tepi aku then suruh aku ready untuk teran... 

mase tu bile nurse tu kate 'PUSH!!!!' aku teran sekuat hati.... teran punya teran alhamdulillah pukul5:26 pagi aku selamat melahirkan seorang bayi lelaki... seorang lagi umat nabi muhammad s.a.w.... lepas baby selamat dilahirkan,segala sakit yang aku hadapi sebelum tu semuanyer da hilang... aku da xpikir ape selain dari nak sentuh anak aku... ya allah.. mengalir air mata seorang ayah dan seorang ibu lepas dapat menyaksikan seorang cahaya mata yang da lame ditunggu... nurse letak airiel atas dada aku... airiel menangis.. aku pon menangis.. menangis gembira...menyambut cahaya mata...=')

suami aku azankan ke telinga airiel... waktu tu cuma tuhan tahu ape perasaan kami... melihat si suami mengazankan anak pertama ini.. dengan linangan air mata... dengan senyuman yang terukir di bibir... ya allah.. terima kasih...=')

sister ambil airiel dari pangkuan aku.. then sister bersihkan die.. sister bagi die kat aku untuk disusukan.. ya allah.. ini rupanya perasaan seorang ibu...=) waktu tu aku teringatkan ibu ku... macam mana aku bertarung nyawa untuk melahirkan airiel..macam tu jua lah die bertarung nyawa untuk melahirkn aku... terima kasih ibu..=')

kini..aku bergelar ibu... menjaga seorang cahaya mata... dan mempunyai seorang suami yang penyayang..=) syukur ke hadrat ilahi...=D alhamdulillah...=)

love
#yayamongekss
#Airiel'sMother
#Yaya'sJunior