Follow Dashboard

Credits Section

Skin by: OhhAeen
Blog owner: Yayamongekss
Another credits.

makan daging manusia?? ewww....!!
Sunday, 26 February 2012 | 05:47 | 0 comments
assalamualaikum..~~ 
rasenyer blog nida kaw2 bersarang..
sebab tuan punye belogg memng rase mlas sngt nk up entry..
kakakaka.. so now baru terase rajin sikit....
nak share something ngan korang ni tau x...

n aku rase bende ni ramai yg tau... kalau xtau...
teruskan bace entry ni oke...
first of all...!!!

BISMILLAHIRAHMANIRAHIM..!!!

baru2 ni yaya bnyak abiskan mase dengan bace buku agama...
alhamdulillah... tujuannye untuk memperbaiki diri sndri...
bukan nak membangga oke..!!!
n terbace satu tajuk tentang manusia yang memakan daging saudaranya tanpa disedari..
iaitu dengan cara MENGUMPAT...
saje je nak besarkan tulisan tu.. kakakaka....

so... bende2 macam ni selalunyer terjadi pade wanita...
ala... xdinafikan..yaya pon selalu gak mengumpat..n pas bace buku ni..
yaya rase yaya orang paling rugi sebab mengumpat n bergosip...
korang kene ingat... walaupon korang xsukekan seseorang tu..
jangan sesekali mengata tentang die...
sebab membuka aib orang akan buat ALLAH S.W.T murka dengan kite..
so ape salahnye kalau kite berubah kan...
ade beberapa tips yg dikongsikan dalam buku yang yaya bace ni...

CARA-CARA UNTUK MENGHINDARI DARI MENGUMPAT...

1. mohonlah perlindungan dari ALLAH S.W.T untuk melindungi hati
dari godaansyaitan yang terkutuk dan mohonlah pertolongan kepada-Nya
agar lidah anda tidak tergelincir dari mengatakan sesuatu yg buruk.

2. Berjanji dengan orang yang akan berbual dengan anda..
semoga dalam perbualan nanti tidak akan ada unsur2 seperti mengumpat..

3. Sekiranya inginmengumpat..bayangkanlah anda sedang memakan daging manusia
mentah-mentah yang maisih berdarah dan berbau busuk dan hanyir..

4. Mohon pada allah s.w.t setiap selesai solat semoga melindungi anda dari perkara buruk itu..(mengumpat)

5. Biasakan lisan anda untuk sedikit berbicara...(bercakap apabila perlu)

6. Ingatlah firman Allah s.w.t yang bermaksud "Hai orang-orang yang beriman,
janganlah suatu kaum memperolok-olokkan kaum yang lain,(kerana)
boleh jadi mereka (yang  diolok-olokkan) lebih baik dari orang yang memperolokkan...

jadi..ingatlah wahai sahabat... sama-samalah kita berubah ke arah kebaikkan..
dan lakukannya atas jalan ALLAH S.W.T... amin...

till then <3 u guys..=)